Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ




ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο μαρούλι ψιλοκομμένο
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
Λίγα κρουτόν
Αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Πολύ λίγο μαϊντανό
Λίγο ξύδι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλατάκι για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
Ανακατεύουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο, το κρουτόν και τη σάλτσα σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με την καρδιά του μαρουλιού.


Το μυστικό μου
Τα υλικά για τη σάλτσα είναι για μικρή, πλην όμως επαρκή ποσότητα σάλτσας. Μπορούμε να αυξήσουμε τις δόσεις αναλόγως, για πιο πλούσιο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου